100 LUCRURI SIMPLE pentru o relație de cuplu SĂNĂTOASĂ și DURABILĂ

Se spune că dragostea nu are nevoie de instrucțiuni sau trucuri magice ca să existe. Însă, o relație de cuplu de lungă durată necesită o rețetă întreagă de lucruri pentru a trece testul timpului.

 

DRAGOSTE+COMUNICARE+ÎNȚELEGERE+LUCRU ÎN ECHIPĂ

 

Din momentul în care decideți că veți fi împreună până la adânci bătrâneți, înseamnă că în fiecare zi veți pune bazele unei relații de cuplu puternice.
Un simplu gest, un simplu gând, un simplu „Te iubesc!”, sunt cărămizi care de la an la an înalță relația către următorul nivel. 
Astfel că, cele 100 lucruri SIMPLE pentru o relație de cuplu SĂNĂTOASĂ și DURABILĂ vă vor ajuta să treceți testul timpului și să aveți parte de echilibru și fericire.

 

Greu nu este să te îndrăgostești, greu este să-ți declari dragostea. 

Alfred de Musset

 1. Vorbește cu el/ea despre cum a decurs ziua ta

Fie că ai o zi bună sau o zi proastă, vorbește despre asta cu sufletul tău pereche. Făcând acest lucru, veți menține conexiunea chiar și atunci când nu vă veți vedea zilnic.

 

 1. Oferă-i complimente

Spune-i partenerului tău cum arată noua sa tunsoare sau ținută. Oferă-i din când în când complimente pentru a-l să simtă cât de special este pentru tine.

 

 1. Numește lucrurile care îți plac la el/ea

În afară de a-i oferi complimente, numește cel puțin cinci lucruri care îți plac la partenerul/partenera ta de viață. Aceasta afirmă cât de mult îl/o iubești. 

 

 1. Mâncați împreună

Chiar dacă sunteți ocupați și stresați în timpul zilei, asigurați-vă că măcar seara veți petrece ceva timp și mâncați împreună. Un cuplu care mănâncă împreună rămâne împreună.

 

 1. Apreciază-ți partenerul/partenera

S-ar putea să fii prea obișnuit să vezi când cel de lângă tine este grijuliu sau afectuos, dar el/ ea trebuie să simtă că îi apreciezi eforturile – mici sau mari.

 

 1. Râdeți împreună

Râsul împreună este un secret al unei relații de lungă durată. Glumiți, mergeți la spectacole de stand-up, depănați amintiri din copilărie.

 

 1. Faceți lucruri stupide împreună

Știu, poate că sună ciudat, dar dacă faceți lucruri stupide împreună, lucruri pe care alții le văd copilărești sau prea năstrușnice, vă poate condimenta relația și o pot consolida. Sunt lucruri care poartă identitatea voastră de cuplu, așa că nu ezitați să vă arătați partea aceea nebunatică, dar iubitoare a voastră.

 

 1. Spune cuvintele magice

Un simplu „Te iubesc” spus din suflet produce magie. Spus, chiar și o dată pe zi, este ca o dovadă că nimic nu s-a schimbat între voi și că drumul vostru împreună este asigurat de sentimentele voastre.

 

 1. Gătește-i

Se spune că dragostea trece prin stomac. Și e adevărat. Când vii trist și supărat de la muncă, energia ta este aproape de 0 și o masă copioasă te va face să te simți mai bine. Indiferent cât de simplă este, mâncarea cu care îl/o surprinzi va fi cu siguranță apreciată.

 

 1. Pune-i bilețele drăguțe

Îi poți ascunde un bilețel romantic în geaca sa, în rucsac sau pe cutia de la prânz. Lăsându-i mesaje drăguțe, va avea parte de momente de bucurie. 

 

 1. Spune-i că ești mereu acolo pentru el

Amintește-i că se poate baza pe tine oricând. Numai faptul că îi transmiți acest lucru îl/o va face să se simtă mai bine. 

 

 1. Arată-i cât de multe îi poți oferi 

Din timpul tău, din cunoștințele tale, din sentimentele tale, din tot ce ai și știi. 

Ascultă ce are de spus și vorbește-i blând. 

100 LUCRURI SIMPLE pentru o relație de cuplu SĂNĂTOASĂ și DURABILĂ

 

Dragostea este genul de copac ale cărui fructe nu cresc pe crengi, ci la rădăcină. 

Bruce Boyd

 1. Spune ce gândești 

Comunică-i dacă te deranjează ceva sau dacă găsești ceva în neregulă în relație. Rezolvarea unei probleme de relație începe cu conștientizarea că există o problemă.

 

 1. Gândește constructiv

Alege cuvintele potrivite când vorbești cu el/ea. Gândește constructiv pentru a evita orice neînțelegere suplimentară.

 

 1. Ascultați-vă reciproc 

E mereu plăcut să vorbești despre preocupările tale, dar e recomandat să-ți faci timp să asculți și frământările celuilalt. 

 

 1. Creați un compromis

O modalitate de a remedia problemele relației este crearea unui compromis. Vorbește despre ce puteți face unul pentru celălalt. Găsiți o cale de mijloc.

 

 1. Cere-ți scuze

Poate că este greu să îți ții orgoliul în frâu, dar învață să îți ceri scuze atunci când știi că ai greșit. 

 

 1. Rezolvă problemele 

Nu lăsați să treacă o zi fără ca voi să vă rezolvați problemele. Acest obicei vă va face relația mai puternică.

Ce e dragostea? Nevoia de a ieși din tine însuți. 

Charles Baudelaire

 1. Fii sincer/ă cu tine însuți

Acest lucru este de multe ori neglijat, dar trebuie să fii sincer/ă cu tine mai întâi ca să rămâi astfel și cu jumătatea ta. 

 

 1. Fii sincer/ă față de partener/ă

Nu oferi laude gratuite. 

Spune-i ceea ce vezi ca fiind greșeli. Oferă laude atunci când merită. 

 

 1. Dă dovadă de loialitate 

Încrederea și loialitatea merg mână în mână. Dă dovadă de aceste două lucruri pentru a-i arăta că meriți încrederea pe care ți-o acordă.

 

 1. Crede în tine

E necesar să ai încredere în tine pentru a putea avea încredere în partenerul tău.

 

 1. Crede în ceea ce spune partenerul/partenera 

Încrederea este vitală. Doar atunci când există un motiv întemeiat poți avea suspiciuni. În acest caz, nu ezita să îi comunici temerile tale. 

 

 1. Ai încredere în iubirea voastră

Amintește-ți că dragostea unuia față de celălalt este mai mare decât orice altă ispită. Prin urmare, ai încredere în dragostea voastră.

 

 1. Prea multă gelozie strică

Prea multă gelozie vă poate face partenerul/partenera să simtă că nu ai încredere în el/ea. Prin urmare, nu arăta gelozie pe lucruri mărunte și nerezonabile.

 

 1. Nu fi paranoic/ă

Poate că nu este foarte ușor să îți oprești fluxul de gânduri care te încearcă zilnic, dar nu este nevoie să dezvolți paranoia dacă ai încredere suficientă în el/ea.

 

 1. Renunță la posesivitate 

Asigură-te că jumătatea ta nu se simte sufocată în relație. Permite-i să facă lucrurile pe care dorește pentru a consolida relația.

 

 1. Ține-te de promisiuni 

Unii spun că promisiunile sunt făcute pentru a fi încălcate, dar ca partener/ă și ca persoană, trebuie să îți păstrezi promisiunile – mici sau mari.

Dragostea este dăruire deplină. 

Fănuș Neagu

 1. Sprijiniți-vă reciproc visurile 

Dacă vă susțineți reciproc visurile, veți avea o privire despre modul în care ați fi în calitate de parteneri de-a lungul vieții. 

 

 1. Fii acolo în timpul celor mai importante evenimente

Nu uita de zilele de naștere, aniversările, reușitele sale. Prezența ta va însemna mult pentru partener/parteneră. 

 

 1. Fii fanul ei/lui numărul unu 

Bucură-te pentru partenerul tău, oricât de mică sau mare ar fi realizarea sa. El/ea va aprecia acest lucru cu siguranță.

 

 1. Sărbătoriți succesul celuilalt

Bucurați-vă de o masă somptuoasă. Beți și celebrați succesul împreună. Sărbătoriți ca parteneri și cei mai buni prieteni.

 

 1. Fii mândru de el/ea

Spune-i cât de mândru ești de el/ea. Cel mai mult, i-ar plăcea să audă asta de la tine.

 

 1. Spune-le altor oameni despre asta

În mod normal, s-ar putea simți stânjenit/ă în privința asta, dar dacă vei arăta lumii cât de mândru ești de el/ea, cu siguranță îi vei face inima să se topească.

 

 1. Fii acolo în vremurile întunecate

Partenerul tău ar putea fi deprimat chiar acum. Arată-i că ești lângă el/ea. 

 

 1. Acordă-i timp să se descarce 

Poate că este prea stresat/ă la serviciu și pentru asta are nevoie de cineva care să-l/s-o asculte. Fii tu acea persoană. 

 

 1. Oferă-i sfaturi

Ori de câte ori partenerul/partenera trece prin ceva, nu ezita să îi oferi sfaturi. Asta arătă cât de mult îți pasă de el/ea. Însă, atenție! Nu încerca să impui o anumită rezolvare. Doar oferă soluții și ascultă. 

 

 1. Fii partener și cel mai bun prieten

Nu fii doar partener/ă; fii cel mai bun prieten al jumătății tale. Cu siguranță vei consolida fundamentul relației voastre.

100 LUCRURI SIMPLE pentru o relație de cuplu SĂNĂTOASĂ și DURABILĂ

 

Iubirea nu înseamnă decât descoperirea noastră în alții și plăcerea recunoșterii. 

Alexander McCall Smith

 1. Urmăriți-vă reciproc obiectivele 

Este posibil să aveți visuri diferite și este în regulă. Urmăriți-vă reciproc obiectivele, păstrând o relație puternică.

 

 1. Respectați-vă diferențele

Este posibil să aveți personalități diferite, dar cheia este să vă respectați reciproc diferențele.

 

 1. Ține cont de punctele sensibile ale partenerului/partenerei 

Este posibil să aveți preferințe diferite în ceea ce privește lucrurile, dar acest lucru nu va fi o problemă dacă îi respecți punctele sensibile. 

 

 1. Respectă valorile și principiile celuilalt.

Este de așteptat să aveți diferențe în ceea ce privește valorile și principiile. Cheia nu este să vă obligați unii pe alții să credeți în principiile voastre. Cuvântul cheie este din nou respect.

 

 1. Pune-te în pantofii partenerului tău

Pentru a putea înțelege cu ușurință acțiunile și alegerile partenerului/partenerei, punete-te în pantofii lui/ei.

 

 1. Aveți răbdare unul cu celălalt

Răbdarea este drojdia unei relații. Aveți răbdare unul cu celălalt și relația  în timp va crește.

 

 1. Acceptați-vă reciproc imperfecțiunile

Nu uita că nimeni nu este perfect. Dacă nu este vorba despre dependențe și obiceiuri distructive și periculoase, atunci imperfecțiunea poate fi tratată ca atare. Cu respect. 

 

 1. ​​Ajutați-vă reciproc să deveniți mai buni

Sunteți o echipă, așa că ajutați-vă reciproc să deveniți versiuni mai bune ale voastre.

 

Dragostea este spaţiul şi timpul măsurate cu inima.

Marcel Proust

 1. Jumătatea ta este o prioritate 

Nu e de ajuns doar să spui „Te iubesc!”, ci trebuie să și demonstrezi asta. Și cum poți face acest lucru altfel decât prin a face din partenerul/partenera ta o prioritate. 

 

 1. Nu uitați de momentele voastre dulci 

Fă-ți timp suficient pentru a te îmbrăca cu gust. Nu întotdeauna trebuie să ducă la sex, dar amintiți-vă că apropierea fizică este un limbaj important al iubirii.

 

 1. „Filmuiți” împreună 

Petreceți-vă noaptea, urmărind serialele preferate. Cu siguranță veți împărtăși râsul, frica și furia în timp ce urmăriți emisiunile sau filmele.

 

 1. Pregătiți o cină specială acasă

Nu trebuie să ieșiți întotdeauna în oraș doar pentru a petrece timp de calitate unul cu celălalt. Stabiliți o cină intimă acasă și bucurați-vă de compania celuilalt.

 

 1. Mergeți la muzee împreună

Sunteți un cuplu artistic? Mergeți împreună la muzee, teatre, cercuri artistice și creați amintiri minunate împreună.

 

 1. Mergeți la sală împreună

A merge împreună la sală înseamnă a rămâne sănătoși și a împărtăși momente minunate împreună. Inspirați-vă reciproc pentru a vă menține în formă.

 

 1. Faceți cumpărături împreună și deveniți bucătari-șefi

Gătiți pastele preferate sau cartofii prăjiți cu cașcaval. 

 

Chiar și cumpărarea ingredientelor ar fi cu siguranță distractivă, dacă vă doriți să faceți ceva pe placul vostru. 

 

Vă veți simți bucătari profesioniști în momentul în care veți mânca felul vostru preferat de mâncare. 

 

 1. Adoptați un animal de companie

În timp ce vine cu responsabilități, adoptarea unui animal de companie vă va face să dezvoltați o legătură puternică și total diferită.

 

 1. Faceți voluntariat împreună

Fiți productivi prin voluntariat. În afară de păstrarea unei relații puternice, veți face o diferență în lume.

 

 1. Vorbiți despre tot ce e sub soare

O modalitate de a-ți face relația mai puternică este de a vorbi și despre lucruri aleatorii. Cu siguranță veți învăța și descoperi multe unul despre altul. 

 

Suferința apare atunci când așteptăm ca ceilalți să ne iubească în felul dorit de noi.

 Paulo Coelho

 1. Surprinde-ți partenerul din când în când

Nu uita niciodată să petreci ceva timp pentru a-ți surprinde partenerul/partenera, chiar și cu cele mai mici lucruri. Aceasta menține vie scânteia.

 

 1. Oferă-i un masaj 

Oferă-i un masaj relaxant, mai ales după o zi obositoare la serviciu. Cu siguranță îi va surâde ideea. 

 

 1. Spune-i cât de frumos/frumoasă este

Trebuie să știe și să simtă cât de atras/ă ești de el/ea. De oricât de mult timp sunteți împreună, nu eșuează niciodată să exprimi cât de frumos/ă este celălalt. 

 

 1. Sărutați-vă

Sărut pe frunte, sărut pe buze, sărut pe gât. Sărutați-vă mult pentru a arăta acel nivel de afecțiune pe care îl aveți unul pentru celălalt.

 

 1. Păstrați lucrurile mai intime

După cum am menționat, contactul fizic este important, deci faceți această parte a relației la fel de sănătoasă pe cât ar trebui să fie.

 

Să fii iubit de cineva îți dă putere, iar să iubești pe cineva îți dă curaj. 

Lao Tzu

 1. Călătoriți împreună

Viața poate deveni cu adevărat toxică, așa că faceți o pauză uneori. Călătoriți împreună. Descoperiți locuri noi împreună. Creați amintiri frumoase împreună.

 

 1. Încercați împreună un sport nou

Indiferent dacă este un sport extrem sau nu, încercați să faceți ceva aventuros pentru a menține lucrurile captivante.

 

 1. Încercați un joc nou

Fie că este un joc de masă sau un joc video, încercați să jucați împreună. Este un alt mod pentru a vă lega unul cu celălalt.

 

 1. Interesează-te de hobby-urile celuilalt

Încearcă să te interesezi de lucrurile pe care el/ea adoră să le facă. 

 

 1. Descoperă câte ceva nou în fiecare zi

Chiar dacă sunteți împreună de mult timp, nu eșuează niciodată să înveți ceva nou despre celălalt fiecare în fiecare zi.

 

 1. Descoperiți împreună o nouă abilitate

Fie că e vorba despre o limbă străină sau un nou tip de exerciții fizice, veți avea ceva nou despre care să vorbiți. 

 

 1. Încercați lucruri noi (intime)

Explorați-vă intimitatea! 

Încercați să fiți mai creativi și mai aventuroși.

 

Iubirea îți acordă libertatea de care ai nevoie și te ajută să fii tu însuți. 

 Osho

 1. Acordați-vă spațiu 

Relația voastră poate deveni toxică dacă sunteți împreună în fiecare secundă a zilei. Sunteți indivizi unici și aveți nevoie de ceva timp pentru voi. Prin urmare, nu uitați să vă ocupați de spațiul și timpul vostru personal.

 

 1. Continuați să faceți hobby-urile celuilalt

O modalitate de a face o relație mai puternică este să vă permiteți reciproc să faceți lucrurile pe care le iubiți, așa că puteți face hobby-urile celuilalt.

 

 1. Călătorește singur

În timp ce este distractiv să călătorești împreună cu partenerul/partenera, trebuie să fii și singur/ă uneori. O călătorie în interes de serviciu poate fi o pauză binevenită pentru a vă duce dorul și a vă reîntâlni plini de iubire și energie. 

 

 1. Petrece timp cu prietenii

Pentru a menține lucrurile echilibrate, hrănește relația nu doar cu partenerul/partenera, ci și cu prietenii.

 

 1. Îngrijește-te

Fă o schimbare de look din când în când pentru a te simți bine cu tine. Ai nevoie de asta chiar și atunci când ai deja pe cineva. 

 

 1. Iubește-te pe tine! 

Nu uita să te iubești pentru că asta îți oferă capacitatea de a-ți iubi mai mult jumătatea. 

 

 1. Fii tu însuți! 

Un secret al unei relații puternice este să fii tu însuți. Partenerul/partenera te va iubi pentru asta. 

 

 1. Acceptă-ți imperfecțiunile

Nu trebuie să fii perfect/ă pentru a-ți merita partenerul/partenera. Acceptă-ți imperfecțiunile, pentru că la fel va face și celălalt dacă te iubește cu adevărat.

 

 1. Caută îmbunătățirea de sine

În timp ce îți accepți imperfecțiunile, nu înceta să cauți îmbunătățirea de sine. Asta este pentru propria dezvoltare personală. 

 

 1. Rămâi independent/ă

Nu uita că valorile personale într-o relație de cuplu sunt un semn al unei relații sănătoase și puternice.

 

Când bărbații și femeile sunt în stare să se respecte și să-și accepte deosebirile, atunci dragostea are șanse să înflorească. 

John Gray

 1. Gândește înainte de a acționa

Asigură-te că rămâi rațional pentru a nu-ți răni partenerul/partenera atunci când sunteți într-un schimb de opinii. 

 

 1. Coboară vocea

Ridicatul vocii nu va face situația mai ușoară. Rămâi calm/ă pentru a rezolva conflictul cu mintea limpede.

 

 1. Accentuează-ți intențiile

Supărarea ta apare pentru că îți faci griji pentru celălalt. Arată-i intențiile tale înainte de a se isca o ceartă. 

 

 1. Învățați din contradicțiile voastre

Nu faceți aceleași greșeli. Prin aceste contradicții puteți consolida fundamentul relației voastre.

 

 1. Nu fiți isterici și nu invocați trecutul 

Când nervii sunt întinși la maximum, puteți fi isterici și chiar tentați să răscoliți trecutul. Evitați aceste lucruri pentru a nu vă agrava situația. 

 

Dragostea este bucuria de a face altora bucurie. 

Sfântul Ioan Gură de Aur

 1. Construiește o legătură cu familia sa

Fă un kilometru suplimentar dacă e nevoie, doar pentru a stabili o legătură autentică cu familia partenerului/partenerei. Fericirea e mai mare când familia se înțelege bine. 

 1. Fă cunoștință cu prietenii săi

În loc să te îndoiești de prietenii săi, fă un efort pentru a-i cunoaște. Partenerul/partenera va aprecia cu siguranță efortul.

 1. Observă lucrurile mărunte

Poate că deja crezi că îți cunoști prea bine partenerul. Cu toate acestea, asigură-te că observi micile lucruri care îi plac sau nu îi plac. 

 1. Așteaptă-l cât de mult posibil, dacă este necesar

E important să simtă că ești dispus/ă să-l/s-o aștepți până când ajunge acasă în siguranță.

 1. Faceți mici sacrificii

Nu ezitați să faceți mici sacrificii unul pentru celălalt. Aceasta nu este o problemă atunci când iubirea este adevărată. 

 

Iubirea noastră se va hrăni din dureri și greșeli, așa cum focul se hrănește din tot ceea ce îi stă în cale. 

Camil Petrescu

 1. Vorbiți despre viitor 

Nu trebuie să faceți nimic imediat. Puteți doar să vă împărtășiți gândurile despre viitor și, probabil, să veniți cu planuri noi. 

 

 1. Nu cădeți pradă presiunii 

O relație puternică știe când amândoi sunteți pregătiți sau nu.

 

 1. Rămâneți deschiși

În timp ce vorbiți despre viitorul vostru împreună, rămâneți cu mintea deschisă, deoarece planurile se pot schimba.

 

 1. Nu luați decizii pripite

Lăsa-ți relația să se consolideze mai întâi înainte de a duce lucrurile la nivelul următor.

 

 1. Stabiliți obiective

Stabiliți împreună obiective pe termen scurt și pe termen lung. Lucrați la ele și veți ști când este deja momentul potrivit pentru a face următorul pas. 

 

Iubirea creează egalități și nu le caută

Pierre Corneille

 1. Moderați-vă toleranța

O relație puternică menține un anumit nivel de toleranță. Ai nevoie de acest tip de control pentru că totul și toată lumea are limite.

 

 1. Învață să spui nu

Alături de moderarea toleranței tale este nevoia de a spune nu. Există câteva lucruri pe care nu le poți da și face întotdeauna, iar partenerul/ partenera trebuie să știe asta.

 

 1. Rămâneți calmi și hotărâți 

Acest lucru este pentru amândoi pentru că aveți un cuvânt de spus în relație. 

 

 1. Comunică-ți motivele

Ai spus nu pentru că ai avut motive. Comunică-i aceste motive pentru a evita conflictele suplimentare.

 

Nu punem la încercare ceea ce iubim.

 Henry Millon de Montherlant

 1. Nu postați totul pe rețelele sociale 

Nimic și nimeni nu te poate împiedica să postezi online, dar o relație fericită și sănătoasă nu trebuie să fie neapărat afișată tuturor în orice moment al zilei. 

 

Postează doar atunci când simți și nu pentru a demonstra ceva cuiva. 

 

 1. Vorbește mai întâi cu partenerul/partenera înainte de a vorbi cu alte persoane

 

Dacă aveți probleme în relație, discută direct cu el/ea. Nu lăsa să cunoască problema de la alte persoane. 

 

 1. Păstrează-i secretele

Partenerul/partenera și-a împărtășit secretele cu tine, deoarece are încredere în tine. Prin urmare, fă-te demn/ă de această încredere.

 

 1. Arată-i respect 

Arată-i respect ca partener și ca persoană. 

 

Așadar, toate aceste lucruri sunt simple, dar având în vedere că e necesar să le faceți un timp îndelungat, pot părea greu de realizat la un moment dat. 
Cu toate acestea, lista de mai sus dovedește că există lucruri pe care le poți face pentru ca relația ta să fie mai puternică. 
Atât individual, cât și reciproc. 
Iubiți-vă mult! 

 

Sfat:

Salvează acest articol și recitește-l atunci când ai un moment de rătăcire. 

Cu siguranță îți va oferi motivația necesară și te vei simți imediat mai bine. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ți-a plăcut ce ai citit? Distribuie pe rețelele sociale să se bucure și alte persoane.